Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Home About Me Beauty Travel Pet Recipe

16 September 2013

Malam Bakal Graduan -Special Post-



Kad Jemputan ke Majlis Pra Graduan

Selesai program Finishing School sebelah siang, kini tiba Majlis untuk Bakal Graduan pada sebelah malam di Hotel Equtorial, Melaka. excited tauk! yelah.. dah nak habis Diploma da~  :D

malam Pra Graduan diorang point macam malam ala2 prom nite gitu. sape tak tahu prom nite sila rujuk uncle Google. semua nak melawa melaram walau aku agak stress nak pakai baju apa. huhu.. seriyes stress! huhu..

tapi dah set mind nak pakai kasut itu nak pakai beg itu ini bla bla bla. asalnya aku tak da pun baju lawa2. *rendah diri* patutnya kena pakai baju kurung atau kebaya. aku punye baju cantik2 semua kat rumah. memang tak da rajin mana lah kan nak bali Seremban semata2. so stress punya stress aku beli 1 baju labuh paras lutut. than aku match kan kain and tudung yang sedia ada.. bukan baju kurung pun. tapi orang akan nampak macam baju kurung modennn... moden tak pikiran aku? mihmihmih..




ok. nak jadikan cerita. majlis start pukul 8malam. tapi aku bertolak pukul 6petang.haishh.. sepatutnya Lendu-Bandar Hilir hanya 20-30minit. tapi jem punya pasal aku amek masa nak drive selama 1jam 45minit!!! dah la kete aku manual. nak naik terseliuh kaki ni.hm..

tak parking dekat Hotel Equotrial, tapi parking kat hotel lain. SEBAB? we'olss nak kejar masa. rasanya berjalan kaki 500m lagi cepat kot nak sampai dari naik kete. terpaksa! T_T

yang paling sedih sangat. aku memang plan nak pakai kasut wedgez 5 inci feberet aku. tapi dah lama tak pakai. ada event tertentu je baru pakai. last pakai kasut ni dalam awal tahun kot. T_T masa dah sarung kasut ni, rasa tak sabar nak berpijak atas bumi yang nyata. bila langkah ke 7 8 dan seterusnya tiba2 preppp!!..sumpah nak menangis nak meraung pun ada. dah la nak kejar masa! kasut buat hal! Ya Allah! kasut heels lagi 1 ada kat rumah sewa. selalu aku masuk dalam kereta. kenapa hari ni yang ada dalam kereta semua kasut flat! Alhamdulillah lah kasut flat yang ada semuanya lawa2. juz nak pilih. tapi tak tinggi la kan sebab pakai flat. semua kasut gojes mak ngah. aku je flat lip lap lip lap. :(



korang boleh bayangkan muka aku bila tengok kasut kesayangan
 pada waktu2 bila mana aku memang perlukan dia!


sampai dalam Ballroom Hotel Equotarial Melaka pada pukul 8:10malam. kitorang amek masa 7-8 minit nak sampai kat sana. walau bayar parking mahal. tapi aku pasrah redha. :')


:D





kitorang sebagai seorang Office Management and Technology under Business telah dilatih dalam menjaga penampilan diri, cara2 macam table manner ni kan kan kan. aku memang jaga adab2 macam ni. tapi tapi tapi. aku tak leh tahan bila mana aku tak leh makan makanan tu, tapi ia nampak sangat sedap!

aku memang tak makan dan perut terus kosong sampai berbunyi2 masa VIP berucap. bila makanan sampai satu persatu. aku cam tak tahan bak hang. haha.. tapi yang sampai. ikan masak apa ntah. nak kata cekodok ikan pun ada. tak pelah. belasah je lah. tapi aku tak makan ikan. sebab nanti aku muntah. *spesis alien comel* then. aku amek la sayur kat bawah2 tu. 1 meja gelakkan aku sebab nya, sayur tu hanyalah HIASAN. dalam table manner. walau boleh makan. tapi itu hiasan. kita TAK BOLEH MAKAN. dah tu.. aku tak leh makan ikan. tak kan nak nengok je korang makan kan kan kan. rembat je la salad tu. aku makan sayur whatttt.. jahat tau korang gelak kan aku!! :(






ni serba sedikit sempat snap. menu lain dah masuk dalam perut. hihihi










ini dia best frend Fatin Farhana she got award Pencapaian Akademik Program terbaik. CGPA 3.92. kelas kau nyah~  penat kitorang kat belakang sorak jerit2 punye kuat giler. haha.. *sungguh tak da adab kami ni* haha :P




best frend for eva. till we meet again. :'D

Allhamdulillah.. Majlis meraikan bakal graduan dah pun selesai. minggu depan final exam. lepas tu habis dah Diploma. banyak sangat kenangan masa zaman Diploma ni. kenal erti kehidupan sebagai mahasiswa,kenal apa itu persahabatan, kenal apa itu assingment siap nangis2, kenal apa itu cinta apa itu kawan tapi mesra :')






notakakicomel: rahsia tempat belajar bila sambung degree nanti. *atas sebab2 tertentu*

7 comments:

  1. wah seronoknya dah jadi bakal graduan. izudin hjung tahun depan baru habis belajar huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sangat! sedih ada. excited pun ada.! hehe.. tak pa. slow2. asalkan grad on time! GOOD LUCK

      Delete
  2. seronok sangat! sedih ada. excited pun ada.! hehe.. tak pa. slow2. asalkan grad on time! GOOD LUCK

    ReplyDelete
  3. tahniah bebeh! :D masa erny grad maybe la abg ada jgk kot. kwn abg konvo skli. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius la! abg pun kene ada jugak la bergmbr dgn erny!! haha

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete

Assalamualaikum.. Dah baca entri? Lepas tu komen la banyak-banyak!