Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Home About Me Beauty Travel Pet Recipe

7 June 2013

jadual dah sampai.. hati sampai tak..?



Bila bukak twiiter. ramai twit pasal balik U . sebab dah start new semester. bukak Fb pun.. bila blogwalking belum lagi lah setakat yang erny jumpa update pasal nak masuk new sem ni. semua berdebar2 nak masuk blaja balik. alah.. hanya 35.5% je semangat nak masuk belajar. selebihnya semangat nak jumpa kawan2 lepaking bagai sebab dah lama cuti kannn. haha.. samalah kiteeeee :p

tapi tapi tapi kali ni final semester. sape je tak rasa berdebar. nerbes ada. sedih pun ada. yelah. entah2 time konvo je dapat jumpa nanti. lepas tu kawan2 Diploma dah bersepah ada yang dah keje. ada yang continue study kat merata2.. kalau buat runion pon dekat wedding kawan sape yang kawen dulu.. mihmihmih.. sedih pulak tetibe. sobbs sobbs T_T

benda yang paling dinantikan bila nak masuk sem, semestinya TIMETABLE! because of what? because we are the lazy person who don't like to wake up early in the morning! haha.. memang macam tulah salah satu harapan kitorang. tapi ada banyak lagi harapan.. meh sin erny list kan:

1-tak nak kelas banyak awal2 pagi. start 1030pagi tak pa. sebab kitorang liat nak bangun pagi. dah subuh terus tidur balik. baik yang laki, baik yang perempuan. hehe

2-tak nak ada kelas malam. sebab apa? sebab malam waktu nak tengok movie. waktu nak buat assingment. waktu nak rest paling terbaik.. eh? tapi tidur lambat jugak..huhu

3-tak nak kelas Jumaat sampai lewat petang. kalau boleh tak nak kelas Jumaat langsung. yang ni dulu masa mula2 masuk. kawan2 aku ramai nar homesick nak balik. kalau Jumaat sampai petang diorang sedaya upaya nak anjak kan kelas ke hari lain. atau hari sama just awal kan sikit masa. dulu ye lah.erny tak kesah nar kelas Jumaat petang ni. lama2 dah terjebak. erny pun nak balik rumah jugakkkk.. T_T

4- tak suka kelas bertimpa2 1 hari. sebab? banyak buku kena bawak. course kitorang ni buku tak nak tebal pulak kan untuk 1 subjek. 1 subjek bukan 1 buku je kena bawak. paling koman pun 2 3 buku. itu 1 subjek. kalau 1 hari ada 4 subjek? maunnya ada muscle kat tangan ni. mihmihmih... tapi siyes. kitorang pernah rasa.. huhu..


final semester ni. jadual baru je sampai. Alhamdulillah.. tak de lah kelas bertimpa2 lagi. tak da dah kelas sampai lewat petang sangat. 1 hari je kelas sampai lewat petang. terasa lapang plak banyak sangat gap. tapi takpe. bersyukurlah bila terasa 'lapang' tu ada WALAU 4 hari kena bangun awal. hehe..





tak pa. mana ada yang senang setiap perkara yang kita buat. semuanya ada dugaan. Allah nak uji kita sebelum Dia bagi ganjaran pada kita. Bersangka baiklah pada Allah.. :)

apa yang kitorang rungutkan, tak suka itu ini, tak delah sampai protes mana. kelas tetap pergi jugak. tak de plak classmate kaki ponteng. semua akademik cemerlang jugak. Allhamdulillah. just itu perangai gile engkorang yang banyak nar nak rasa senang. tak nak itu. tak nak ini.. haha.. nanti perangai engkorang macam tu lah yang teringat2 bila dah masuk Degree bila dah masuk kerja nanti.. huuuu..

semoga dipermudahkan urusan kami untuk final semester ni. semoga kita semua dapat capai Grad On Time yang semua idam2kan. Rabbi yassir wala tuassir Ya Karim.. Ya Allah, Kau permudahkan, jangan Kau susahkan. Amin... :)




notakakicomel: tingkatkan prestasi untuk final semester ni . InsyaAllah 

3 comments:

  1. baru start semester ae? kami dah nak final exam daaa..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang dah nak habis dahh.. eeiii.. hahahaa

      Delete
  2. start semester untuk final semester punye :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Dah baca entri? Lepas tu komen la banyak-banyak!