Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Home About Me Beauty Travel Pet Recipe

6 January 2014

Pelamin Adanisy


Baru ada masa nak up entry since bukak sekolah sebab dah sambung job jaga baby. Taska? Ops! No no.. jaga adik bongsu si Ayeen tu. so tak terlambat nak wish Selamat Tahun Baru 2014. Tahun baru, akhlak pun baru ohkay! Gime pai! :) :)

since tahun baru pun dah masuk ramai kawan aku yang dah start planning and tengah planning untuk tamatkan zaman bujang. bagus lah tu.. :) aku pun da start perah otak sebab dah jadi 'tunang' planner kawan yang nak tunang kan. bukanlah ada banyak pengalaman pun pasal benda2 ni semua. tapi ada la jugak ilmu tu sikit2 sebab banyak sangat berangan tengok gambar2 pelamin, baju nikah, mak andam, tips2 bagai so dapatlah share serbe sedikit tambah bonus kenal pulak dengan orang2 kuat pasal hal2 kahwin ni. mihmihmih..

ramai dah kawan2 yang dok tanya mana nak carik pelamin yang cantik simple tapi harga best. yelah. weolls ni semua student lagi meh. tapi dah nak buat pahala banyak2, nikah. so ape lagi aku kasi sekali terjah ape yang best untuk wedding korang. tunang pun boleh!

so aku nak bawak korang terjah/stalk pelamin, hantaran, bju etc. yang korang boleh pilih. yang belum nak kahwin ni boleh terjah sama2 macam aku ni. kite verangan kejap! :P

tempat yang the best korang boleh terjah dekat Pelamin Adanisy ni. sebab apa ? haa.. tengok sini sampai menangis ohkay sebab lawa sangat. sumpah tak tipu!


ini PELAMIN ADANISY.
korang boleh rasa ala2 princess kat situ. harga? korang boleh pm terus pada abang Tybe. dont worry. boleh slow talk dengan abang hensem situ yeh! :)






















yang last tu aku minat sebab ada soft pink gitu. k aku cop yang ini!!
ini baru sikit aku nak tunjuk. selebihnya pergi terjah sendiri facebook Pelamin Adanisy! rugi tak tengok.


KERUSI ADANISY
haa.. kalau nak sewa kerusi je pun boleh. kerusi je pun dah cantik kan kan kan. terasa macam nak beli terus letak dalam bilik. -,-













BAJU ADANISY
sesapa yang pening nak pikir baju apa nak pakai masa nikah atau tunang, meh sini ada banyak pilihan.






DULANG HANTARAN ADANISY










GUBAHAN HANTARAN ADANISY






 gubahan Al-Quran dengan telekung ni sangat cantik!







KAD KAHWIN ADANISY






 ini serbe sedikit pasal pelamin, baju nikah, kad kahwin, dulang hantaran, gubahan hantaran etc. sikit je la aku tunjuk sebab nak kasi suprise dekat facebook Pelamin Adanisy lagi banyak yang doubled cantik! nak tinjau2 harga pun boleh. pm je abang Tybe. dia tak makan orang punyelah!

korang juga boleh follow @pelaminadanisy di instagram ohkay! :)

Pelamin Adanisy pernah masuk dalam surat khabar. sebab apa yang dia sampaikan semua cantik2, so memang patut pun kan kite cuci mata pastu booking terus. haa gituu..

hope entry ni dapat lah membantu sikit pada kawan2 yang nak tunang, nak kahwen tu.

yang single mingle jangan senyum sorang2 dah la ye. :P





notakakicomel: mengharapkan bakal suami faham citarasa aku macamana. cantik. simple. nice .kbye

6 comments:

  1. sukanya tgk semua pelamin adanyisy..simple dan nice ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. simple sangat. cantikkk sangat :)

      Delete
  2. yes! akhirnya Iki jumpa kat mana nak komen.
    haha. tak sia2 blogging bertahun2.
    (tinggal lama dah tu yang lupa. luls)

    btw, salam kenal dari Iki.

    nak kawen jugak! eh. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. hamboi iki. cepat je ye.! haha. bila kawen nanti jemput ye :)

      Delete
  3. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Dah baca entri? Lepas tu komen la banyak-banyak!